CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Sunday, March 8, 2009

..TaggeD~...


.::Kenangan Terindah Ahlul Bait Di IBC::.

.::1.Raden Mohd Firdaus, 2.Mohd Syafie, 3.Raja Mohd Ashraf, 4.Mohd Zikri::.1. please upload fav pic korangg ;D


2. time nie kat mane?
.::Time ni kat IBC,tengah rest jap pas da jadi Champion snuker::.

3. sape yang capture picture nie ?
.::Raden Muhammad Firdaus Bin Jaa'far::.

4. nape korang suke pic yang korangg upload nie ?
.::1. Tunnggu next round..sape la kene lauk plk::.
.::2. Time ni je ak menang..nest round ak kene lauk la plk..hahaha::.

5. TAG la beberape orang untuk nie ;)
.:: Pak aji ::.

Bawah sinki punca asma

IA merupakan tempat biasa dan strategik bagi suri rumah menyimpan pelbagai produk pembersih seperti peluntur, amonia dan pencuci lantai.

Namun keadaan ini secara tidak langsung memberi implikasi terhadap kanak-kanak yang menghidap asma.

Menurut satu kajian di State University of New York, serapan boleh berlaku malah mampu merosakkan paru-paru kanak-kanak apabila terdedah dalam jangka masa panjang. Malah ia memburukkan keadaan pesakit asma.

Kafein mampu bunuh sel kanser kulit

DALAM Journal of Investigative Dermatology, satu penemuan baru membuktikan bahawa pengambilan kafein mampu membunuh sel kanser kulit.

Dengan pengambilan kopi atau teh, kebarangkalian untuk mendapat kanser ini adalah rendah malah mencapai sehingga lima peratus.

Biarpun krim perlindungan matahari anda tinggi kandungan SPF, ia tidak semestinya mampu menahan panahan matahari daripada membakar kulit anda. Menurut kajian beberapa pakar kulit dari Australia, nilai SPF hanyalah ‘penunjuk’ bagi menentukan berapa lama anda dapat bertahan sebelum ‘terbakar’.

Rupa-rupanya: Kafein yang diambil secara sedikit setiap hari boleh ‘melindungi otak’ daripada kesan penyakit dementia (nyanyuk) untuk jangka masa panjang.

Rambut jadi penghalau babi hutan?

Percayakah anda rambut manusia boleh dijadikan bahan untuk menghalau babi hutan?

Kalau difikir sejenak, memang pelik dan tidak masuk akal kerana tidak disokong bukti saintifik.

Bagaimanapun, teori itu dibukti- kan seorang pengurus ladang kelapa sawit di Pulau Sebatik, Mohd. Nuin Rusni yang menggunakan rambut untuk mencegah haiwan itu memusnahkan tanaman anak kelapa sawit di bawah seliaannya.

Pengurus Ladang Kampung Sungai Laba itu mendakwa, kaedah menabur rambut manusia berhampiran anak pokok sawit berjaya mencegah anak pokok itu daripada dimusnahkan babi hutan yang gemar memakan anak pokok tersebut.

"Sebelum ini, jika kami tanam 300 anak pokok kelapa sawit hari ini, keesokan harinya kita akan dapati kesemua pokok berkenaan musnah digali dan dimakan babi hutan.

"Bagaimanapun, selepas menaburkan rambut manusia berhampiran pokok kelapa sawit, anak pokok tidak dimusnahkan babi hutan," katanya kepada Bernama ketika ditemui di pulau itu baru-baru ini dan menurutnya kejayaan yang dicatat- kan ialah 95 peratus.

Menurut Nuin, kaedah menggunakan rambut manusia untuk melindungi anak pokok sawit dipela- jarinya melalui pengalaman ketika bertugas di sebuah ladang sawit di Sandakan sebelum ini.